WIE ZIJN WIJ?

Het stichtingsbestuur

Wat in 2016 begon als een particulier initiatief is inmiddels uitgegroeid tot Stichting Uitdeelpunt Schiebroek. Een belangrijk houvast voor meer dan 60 gezinnen in onze wijk die tijdelijk wat extra hulp kunnen gebruiken.

Om deze broodnodige hulp te waarborgen zijn wij in 2022 een Stichting gestart. Het stichtingsbestuur bestaat uit:

  • Loes Zwarts
  • Jaco de Hoog
  • Jan-Hein Tempelman

Loes

Ik ben Loes Zwarts getrouwd met Henk Zwarts en 2 zonen we wonen 30 jaar in Schiebroek De meeste mensen kennen mij van de Wilgenstam en als postbezorger. Samen met mijn man, geef ik gratis eten weg aan mensen die buiten de boot vallen. Wij doen dit al sinds 2016. We starten met 10 gezinnen maar al snel werden het er meer.

Mijn man en ik zijn gepensioneerd maar zitten niet stil. Wij zijn de hele week druk bezig om in het weekend voldoende te kunnen uitdelen aan mensen die het harder nodig hebben dan wij.

Voor mij is ‘andere helpen’ vanzelfsprekend. Helpt u mee?

Jan-Hein Tempelman

Mijn naam is janhein Tempelman. Ik ben getrouwd en vader van een twee zonen. Ik woon sinds 2005 in het mooie Schiebroek. Met bewondering kijk ik al enige jaren naar de activiteiten aan de overkant van de straat waar Loes en Henk de hele week druk bezig zijn om andere te helpen. Niet alleen met een gevulde boodschappen tas maar het Uitdeelpunt Schiebroek is ook een ontmoetingsplaats geworden.

De belangrijkste taak die wij hebben is zorgen voor elkaar; voor jezelf, je gezin en voor anderen. Toen Loes en Henk mij vroegen te helpen hoefde ik niet lang na te denken. Ik voel sinds ik mij kan herinneren de drang om iets voor anderen te doen, om andere te helpen.

Uitdeelpunt Schiebroek is een stichting die mensen helpt die de eindjes niet aan elkaar geknoopt krijgen door hen iedere week te voorzien van een gevulde boodschappentas.

U kunt ook helpen, kijk eens op de site hoe u donateur kunt worden.

Jaco

Ik ben Jaco de Hoog. Geboren en getogen in Hillegersberg-Schiebroek. Toen Corona, nu bijna 3 jaar geleden zijn intrede deed, ben ik via een berichtje
op Facebook betrokken geraakt bij het Uitdeelpunt van Loes. Sinds die tijd sta ik Loes met raad en daad bij. Voor mij is Uitdeelpunt Schiebroek het voorbeeld van betrokken wijkbewoners die voor elkaar opkomen en hun buurtgenoten helpen. Vele gezinnen worden wekelijks geholpen. En juist nu steeds meer mensen in onze wijk de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen is hulp meer dan ooit gewenst.  Ook u kunt helpen. Doneren kan via de website. Doet u mee?